Мобилни приложения

Изработване на Android и iOS приложения за телефони и таблети

Както и за Windows Phone, Blackberry и много други

Android приложеия

Програми за най-използваната мобилна операционна система.

iPhone и iPad приложения

Приложения за всички iOS таблети и телефони.

Софтуер за управление

Сървърен софтуер за обслужване на целите на приложенията.

Ерата на мобилните устройства настъпи много скоростно и за няколко години се затрупахме с всякакви джаджи, чиито екрани и процесори са пъти по-добри от тези на някои настолни компютри. Телефонът не е просто слушалка, а портативен компютър, на който по всяко време, от всяка точка можем да си прочетем пощата, да видим прогнозата за времето, да се разплащаме, да изиграем набързо някоя игра и още безброй дейности, които не бяха възможни с обикновените телефони. Таблетите ни дават повече размах и удобство, а скоро най-вероятно много от хората, които срещате по улицата, ще носят умни очила.

Настоящото присъствие на тези устройства е толкова голямо, че се пада по повече от едно устройство на човек, а тенденцията е неколкократно увеличение както на броя им, така и на употребата им в близките години. Т.е. напълно вероятно е те да изместят по използване настолните устройства.

Това означава, че те променят обичайния начин на възприемане на работата с компютър и налагат някои специфични особености, с които да се съобразяваме. Например поради ограничения размер и резолюция на дисплеите не е удачно при изграждане на едно софтуерно приложение да проектираме потребителския интерфейс по стандартния начин, а да го направим максимално прибран, за да не заема излишно пространство и в същото време да е удобен. Заради по-компактните размери и нуждата от свеждане на разхода на енергия до минимум пък процесорите са от специален тип и с различна от тези за настолните компютри архитектура.

 

Проблемът с несъвместимостта

Всичко това по един естествен начин е довело и до създаването на съвсем други операционни системи за тях (Android, iOS (за iPhone и iPad), Windows Phone и др.), съответно и до нов подход при писането на програми за тях. Това трябва да се знае, тъй като за създаването им се налага да разполагате с разработчици, които са тясно специализирани във всяка една от тези операционни системи и ако (и както е в над 90% от случаите) се налага да имате версия на това приложение за всяка от поне най-често използваните операционни системи, то значи работата по него ще се извърши от нулата толкова пъти и от толкова различни разработчици, за колкото операционни системи целите да бъде създадено. И без нужда от по-подробно пояснение сигурно се досещате, че това води до неколкократно увеличение на цената за изработка или до ограничаване на избора до само една от тях.

 

Какво решение имаме ние?

  • 1

    Съкращаваме разработката няколко пъти, тъй като работим с технологии, които позволяват създаването на почти универсални приложения за редица операционни системи. И макар и да има допълнителни дейности около пускането на програмите за всяка платформа, те не са толкова, колкото биха били при автономната им разработка. Това е важно предимство, с което постигате по-голям кръг потенциални потребители.

  • 2

    Използваме съвременни техники и подходи като спазваме стандартите и се стремим да направим Вашия продукт с приятен дизайн и удобен за потребителите интерфейс.

  • 3

    Предлагаме поддръжка и развитие на новото Ви мобилно приложение. Бъдете актуални и след първата му версия и стойте адаптивни към пазара като го доразвивате.

Имате въпроси или искате да започнем работа веднага?

Свържете се с нас незабавно чрез нашата